Tips

Hond uitlaten

Laat uw hond goed uit voordat u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als uw huisdier zolang zijn behoefte moet ophouden.

Droge vacht

Probeer uw huisdier met een zo droog mogelijke vacht naar de trimsalon te brengen. Een natte vacht is niet of slecht te behandelen.

Wel of geen wasbeurt voor de behandeling 

Overleg met ons wanneer u van plan bent uw huisdier voor de behandeling in bad te stoppen. Veel vachtsoorten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt

Eten voor de behandeling 

Breng uw hond nooit met een volle maag naar de trimsalon.

Vlooienvrij naar de trimsalon 

Breng uw hond of kat vlooienvrij naar de salon. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft. Een pipet moet eventueel wel 10 dagen voor de behandeling gegeven worden.

Voorkomen van kloven en klitten tussen de tenen en kussentjes

In de winter kunt u de pootjes van uw hond afspoelen in een emmer met handwarm water; dit om de pekel en sneeuwklontjes eraf te spoelen. Vanzelfsprekend kunt u dit natuurlijk ook in andere jaargetijden doen om de modder eraf te spoelen. U voorkomt er veel ellende mee aan de pootjes, bijvoorbeeld rode voetjes, kloven en klitten tussen de tenen en kussentjes. Mocht het alsnog rood worden tussen de tenen, gebruik dan Calendulanzalf. Dit is homeopathisch, en werkt erg goed.